Tvättmaskinen

Nu är det helt plötsligt roligt att tvätta. Tänk va en ny tvättmaskin kan göra. Har satt upp mej på en tvättid ida igen. Blir o slänga in en maskin direkt när ja kommer hem.

Den känns så avancerad. Är den säkert inte, men i jämförelse me den gamla så är den nya rena lyxen.

Tycker ju att när de nu investera i en ny tvättmaskin så kunde de ju slängt in en torktumlare oxå......


Nytt Jobb

Nu är jag erbjuden ett nytt jobb!
Känns otroligt nervöst och på ett sätt överraskande.
Jag trodde att jag skulle dit och få lite information om vad jobbet går ut på och vad det var som skulle göras samt lite information om och när tjänsten skulle tillsättas. Men när jag kom dit så blev jag typ erbjuden jobbet direkt.
Heltid, dagtid, fast tjänst. Allt på en gång.
Känns som om de på ett sätt förväntar sig att ja ska kunna allt direkt, men det är ett år sedan ja jobbade där. Mycket är glömt och det är inte samma arbetsuppgifter den här gången. Förhoppningsvis så kommer ja in i det snabbt, men jag oroar mej för den tekniska biten, att ja inte kommer att ha nån koll. Hoppas på att de kommer att gå bra.

Nu måste jag bara säga upp mej från mitt nuvarande jobb. Är lite nervös över det. Borde inte vara det. Är ju bara att säga att jag vill säga upp mig. De kan ju inte förvänta sig att jag ska gå på deltid o jobba nätter i all evighet. Känns lite taskigt o säga upp sig lagom till sommarsäsongen, de kan kanske bli lite problem o hitta någon ny.

regn regn regn

Imorse när ja vaknade regnade, ingen inspiration till att gå upp direkt.
Blev en soft förmidda/eftermidda utan några ansträngande aktiviteter.

KL 16 va ja på ett bemanningsföretag för en liten intervju. Jag hoppas att jag kommer att få jobba lite för dem i framtiden. Behöver få in lite extrapengar. Samtidigt som det är kul att få nya erfarenheter och intryck.
Det kändes rätt så bra me intervjun, hade kunnat fråga lite mer saker kanske o berättat lite mer om mig själv men hoppas att de fick ett positivt intryck av mej.

Nu ikväll har ja redan hunnit me o äta lite tacos o börja se på en film som inte är särskilt bra. Nu regnar det med så det känns inte helt onödigt att ja hyrde 2 filmer på vägen hem. kan sitta i soffan o slappa me gott samvete :) Senare ska ja se The Departed, hade ingen aning om att den hade kommit ut.

Va nere i källaren för o hämta en grej från förrådet alldeles nyss. Gu va rädd ja blev, Va inte beredd på att de skulle va en annan människa där nere. Döförskräckt blev jag o därför inte särskilt pratglad :( För söt de va han!!! Han sa att nu va de enny tvättmaskin (JIPPIEEEE de behövs verkligen). Tror inte att han bor här för då borde ja känt igen honom. Han hade arbetarkläder på sig  så troligtvis så har han fixat me maskinen. De förklarar isf varför de stått en sån bil på gården från o till ida. Och den försvann strax efter att ja kommit upp från källaren.
Imorn boka ja in mej på en tvättid så nu e de upp till bevis för nya maskinen!

Nu ska ja återvända till soffan för lite film.............

På intervju imorn

Imorn ska ja på intervju. Jag hoppas verkligen att det går bra. Ska gå o öva mig själv hela dan imorn innan ja ska dit så att ja gör bra ifrån mig. Skulle verkligen behöva extratimmar.
På onsda ska ja iväg på en annan "intervju" - hoppas att den oxå går bra för de innebär troligtvis ett heltidsjobb isf. Men är ju oxå en fråga om va ja ska göra o va lönen blir osv.

Var ute hos mina föräldrar på eftermiddan o satt i solen. Vi åt en pizza nu ikväll, fy fan va dålig i magen ja blev. Vet inte hur känge ja satt på toan.

Prata me Annika nu ikväll. Hon hade ringt utan att ja hört det :( Ska bli så skoj o gå på hennes födelsedagsfest. Har bytt ett pass så att ja får va ledig så bäst för henne att de blir en bra fest :)
Läste att vårat absoluta favoritprogram Veronica Mars ska läggas ner :( Hur ska jag klara mej???

Imorgon ska mitt städprojekt dra igång igen. Hoppas verkligen att ja får iordning på hela lägenheten så att den blir ren o fin.
Skulle behöva tvätta oxå men eftersom centrifugen inte fungerar på tvättmaskinen här så är de så otroligt jobbigt. Ja felanmälde de ändå för 2 veckor sen så ja tycker att de borde va åtgärdat nu!

Ja kanske ska ta o ge mej ut på en liten 20 minuters promenad innan filmen på (vilken kanal de nú va) börjar klockan 21.

Tjobaloooo

Helt genomsvett......

Efter 5 minuter på jobbet va ja helt genomsvett och det beror inte på att det var så mycket att göra utan för att det är så otroligt varmt här. Slängde av mej kavajen efter 10 minuter. Inte så himla vackert o gå omkring i min svarta något uttvättade topp me ett litet hål i men vad gör man? Hellre har ja de på mej än att svettas ännu mer me en kavaj på.

Nu har det gått några timmar och jag har anpassat mej till värmen. Kunde dock vara lite svalare. Kanske ska riva fram en fläkt så att ja kan få lite svalka!

Känner oxå att jag börjar bli lite trött nu. Skulle så gärna ligga hemma i min säng nu istället för att springa fram o tillbaka till dörren o släppa in gäster. Saknar verkligen något system där gästen kan stoppa ner sitt kort o släppa in sig själv. Skulle bespara mej en massa springande o ovälkomna besökare.

Igår morse när ja gick av mitt pass var ja helt slut. Vet inte varför. Har aldrig varit så trött nån gång när ja gått av. De gick otroligt långsamt o cykla hem (dessutom va de otroligt tomt på gatorna, fast de e ju låghelg o många kanske e bortresta). När ja väl klev av sykeln hemma vingla ja uppför trappan av trötthet. Såg nån mej så trodde de säkert att ja kom hem från nån efterfest. När ja kom innanför dörren ramla ja rakt ner i sängen o somna direkt (o de händer inte ofta). Sov ända fram till 15 utan o vakna (o inte de heller händer särskilt  ofta) sen låg ja o halvsov (vakan lite då o då av hunger o huvudvärk) ända fram till 17.30 då ja äntligen kravlade ur sängen.

Sitter o skriver här istället för att städa som ja borde göra. Ska dammsuga o tvätta av golvet egentligen. Kom precis på att ja måste tömma alla papperskorgarna, fy fan va tråkigt. För tillfället så hatar ja mitt jobb. De jobbiga e att vi e näst intill fullbelagda inatt vilket gör de desto mer jobbigt att städa.

Inget bra på film e de heller. Annars kan de göra att ja sätter lite mer fart me städning o allt annat som ska göras eftersom ja har en tid o passa.

Har nog inte gjort så mycket annars inatt. Uppdaterat mej på Aftonbladet, kollat mail o lunar, roat mej me o läsa några bloggar.

Kom på att ja måste fylla på kylskåpen me dricka oxå. Fan va saker ja glömt bort o göra tidigare ikväll.

Bäst att ja gör lite nytta................... eller de blir nog ett besök på blip innan för att spela bitch - ett otroligt roligt spel för er som inte upptäckt det än. Rekomenderas varmt för er som vill bli lite spelberoende.

Såg Bonde söker fru nu ikväll. Vissa känns de som "varför e dom me? De ser inte ut att ha nåt poblem me o skaffa tjejer" Men de kanske sitter fast där ute på gården. Vem vet?

Nu har ja lyckats me o tmma papperskorgarna. Måste bara ta mej i kragen  dammsuga nu oxå. Ska va klar om en timme. Borde ha börjat för länge sen.....

Självklart så fortsatte ja spela bitch på blip. Ja borde ha lärt mej att göra saker i god tid, lärt mig från mina misstag.
Dök ju upp en hel del folk som skulle ha mat vid 20 över 4, så de blev en hel del springande till mikron. Sen så satt de ju kvar här till närmare halv 6. De gjorde ju de igår så ja borde ha fattat att de skulle göra de ida me......
De blev en snabbdammsugning o sen en sväng me sopborsten efter att de gått för att samla upp all mat som "råkat" hamna på golvet.. Halva golvet tvätta ja mens de va där mens resten precis e gjort nu.
Lite jobbigt blev de eftersom frukostpersonalen kom innan ja blev klar :(

Nu har ja bara 20 miljoner färdigdiskad disk som ska bäras ner. Har lite till att fylla på i kylskåpet. ska sätta ut ljus på borden o säkert nåt mer som ska göras.................. innan ja får gå hem o sova...................

Ja kan inte låta bli..........

Vad gör du klockan fem en fredag? Förbereder mej för resten av helgen eller förbereder mej för en helg av jobb.

Hur fåfäng är du? Kan gå ut osminkad o dan

Vilken är din käraste ägodel? Min nya bil!!!!

Har du gjort något bra idag? Ja har börjat städa i min lägenhet.....

När åt du något onyttigt senast? I söndas, kycklingkebab....

Vilket är ditt värsta fylleminne? Min första postfest, eller minne o minne, minns inte mycket från den kvällen! Men va ja kommer ihåg så hade ja skitkul!

Viket är ditt värsta bakfylleminne? En midsommar i arkösund, ja låg i en solstol hela dan o lyckades tvinga i mej några få chips under hela dagen medans alla gick o garva åt mej.

Vad var du mest stolt över när du var liten? Att ja va ?bästa kompis? me en viss person.

Har du någon last? JA

Vem är sveriges sexigaste kvinna?

Vem är sveriges sexigaste man? Martin Stenmarck & Måns Zelmerlöw

Vad har du på dig just nu? Svarta byxor, svart topp o svart kavaj - arbetskläderna

Är du pedant? Ja, men de märks inte. Vill ha snyggt o fint omkring mej, men alltför oftast e ja för lat för o orka hålla iordning vilket gör att ja inte alls trivs i min lägenhet!

Hur var din första kyss? Oh, de va nån gång i mellanstadiet me en (då i mina ögon) helt underbar kille.

Vad bör man ha gjort i livet? Allt som du vill göra.

Vilka regler bryter du oftast mot? Gå mot röd gubbe.

Vad har du för motto? Har inget motto, förutom att leva livet!

Har rödhåriga roligare i sängen? Inte va ja vet.

Är det bra att bli full ibland? JA

Vilken är din sämsta egenskap? Att ja svär för mycket.

Vad gör du när du inte har något att göra? Surfar o spelar spel på Interner (vilket ja gör varje natt som ja jobbar). Läser en bra bok eller ser på TV.

Finns gud? Ja säger Nej tills ja blivit bevisad av motsatsen.

Har du testat droger? NEJ

Vad skulle du ta med dig till en öde ö? En bok, solstol o bikini (om dä ä en solig ö vill säga).

Vad krävs för att du ska kalla någon för idiot? Inte mycket??

Vilken film kan du inte sluta titta på? Kärlek vid andra ögonkastet, En underbar dag, Ingen kan älska som vi o en hel massa andra romantiska filmer.

Vad har du gjort idag för att ditt liv ska bli bättre imorgon? Börjat o städa i min lägenhet

Vad ska det stå på din gravsten? ÄLSKAD

 Vad gör du när du inte kan sova? Ingenting, vänder o vrider mej o försöker somna hur lång tid det än tar.

Vad skulle du vilja ändra på i ditt utseende? En hel del.

Hur sjuk behöver du vara föra att säga att du är sjuk? Jag är aldrig sjuk och har i princip aldrig varit sjuk sen ja fyllde 10.

Vad gömmer sig under din säng? Dammråttor o pappershögar.

När grät du senast? Häromdan.

Hur ofta säger du ?man? när du pratar om dig själv? De händer, desto mer blir det när ?man? skriver.

Vem skulle du vilja vara om du fick vara en annan person för en dag? Kungen.

Inför vilka tillfällen städar du extra noga? När jag ska få besök.

saknad - älskad

Så nu har det äntligen hänt! Jag har övergett min gamla älskade Ford. Jag vet inte hur ja ska klara mej utan min gamla trotjänare, men förhoppningsvis överlever jag!image13
 Ny medlem i familjen är en Honda Civic av årsmodell 2002. Jag bara älskar den. Den är helt underbar att köra, går så tyst o lugnt. Har några småprojekt till den framöver men annars så är den delt perfekt. Hoppas bara att den kommer att gå bra nu..........

Idag har jag varit ute i Arkösund hos mamma o pappa. Dels för att få ta en längre tur me den dya bilen, dels för att se det nya tältet (gamla tältet på bilden) till husvagnen och så för att få lite frisk luft såklart. image14
Det är inte direkt några kompisar som va hemme ida heller. Så hade blivit o umgås me sej själv annars. Iof så hade ja behövt fixa lite här hemma o tvätta men de får bli ett projekt för morgondagen.
I Arkösund var det rätt bra väder, solen titta fram lite då o då, iof så blåste de en del men de va iaf skönt o va ute i den friska luften! Och tältet va jättefint, kändes mycket ljusare inne men de va bara positivt.

Imorn ska ja försöka hinna ifatt här hemma o få iordning litegrann sen så börjar ja jobba på kvällen. Så några stora projekt blir det inte. Ska försöka komma ut o gå en sväng iaf.

I tisdas hörde de av sig från mitt gamla jobb, ska dit på onsda o prata me dem. Inget e bestämt ännu men jag hoppas ännu mer efter att de hörde av sig igen. Dessutom så hörde de av sig från ett bemanningsföretag igår så nu ska ja dit på månda, hoppas att man kan få nåt genom dom iaf! Skulle kännas så skönt om de kunde lossna för mej nu! Att ja kunde få lite mer jobb. Känner att nätterna tar kål på mej, kan inte sova om dagarna så ja e jättetrött när ja jobbar. Beror nog mycket på att det är så ljust ute nu men ändå sova måste man ju!

Har bytt bort mitt pass den 2e juni så nu kan ja gå på 25årsfesten. Blir jobbigt när ja ska jobba igen mitt pass men de e sånt som händer. Kul att ja kan gå på festen iaf! Några överraskningar ska ja nog kunna hitta på......

Nu ska ja sätta mej framför tvn o se om de finns nåt o se på.......

Tjingeling

Aldrig att jag ser Eurovision igen me samma personer som igår....

Dagen igår började riktigt bra! Jag och mamma var och spanade in City Gross. Självklart handlades det mer än vad som var tänkt. Men kul att Ciyy Gross äntligen hittat till Norrköping :) 

Annars så var gårdagen pappas födelsedag så det blev även lite firande av honom. Grattis Pappa! En riktigt trevlig dag och sen lite grillning på kvällen.

Eurovision Song Contest 2007 skulle ses hos Sandra. Kändes lite som om man kom oinbjuden, men ja tog mig dit ändå. Pappa va snäll o skjussa mej. Blev o plocka upp 2 personer på vägen som missat bussen. När vi väl kom fram så kolla ja in lägenheten. Måste säga att den va riktigt fin fast väldigt omöblerad. Men de tar ju ett tag o komma iordning när man flyttat in. Fast ja skulle inte kunna bo utan att ha satt upp några gardiner. Gardiner är bland de första man sätter upp enligt mej.
Eurovision blev de inte så mycke att se av. Eller ja försökte men alla prata i mun på varandra o gjorde ALLT för att överrösta TVn. Sen när man fått i sej ett flas eller två så pratas de ju ännu mer! Tänker inte se eurovision under dessa förutsättnigar nästa år. Om ja inte bojkottar det helt. Kan inte fatta att Serbien vann. OK låten va bra men de va ingen vinnarlåt. Folket i Europa röstar inte längre på låten utan på landet. Tycker att det är helt fel. Tillbaka till det gamla då man hörde låten för första gången när man såg den i direktsändning. Ingen marknadsföring o CD-skivor som ges ut innan. Självklart så röstas det ändå på grannländerna men skulle ändå va kul o se hur de skulle bli. Hur som helst; FRAM ME NÅT NYTT TILL NÄSTA ÅR! För så som de ser ut nu så funkar de inte.
The Arks insats va inte heller den bästa. De va mycket bättre i den svenska finalen, i Helsingfors var det en otroligt blek verision.

Efter röstningen o när vinnarlåten korats så bar det iväg ner till Palace för lite dans! Riktigt skoj o skaka loss litegrann :) Tiden gick otroligt fort men de kan ju oxå bero på att vi kom ner lite sent!
Sen så bar det iväg hem till sängen för lite sömn..........

Är otroligt trött på att få höra vissa saker. Orkar inte höra dem igen. Tycker att det var helt fel tidpunkt att ta det och tycker man en sak så ska man självklart stå för det.

Ida har dagen spenderats mestadels i soffan framför tvn. Blev o se F1 från Spanien. Självklart så somna ja i mitten av loppet :) Till lunch blev de Kycklingkebab från Filmstaden. Otroligt gott *mums* Annars så har ja umgåtts me mina föräldrar. Lagt ut min bil på Blocket *ja kommer sakna den gamla Forden* *snyft snyft*

Nu så sitter ja på jobbet o har en hel natt framför mig. Hoppas på att det är nån bra film på tv, annars vet ja inte va ja gör!

Nytt Jobb????

Hoppas Hoppas Hoppas!

Tycker att de va jätteskoj att de kom ihåg mej. Det är ändå snart 1 år sen jag slutade där. Jättekul att de ringde o fråga va ja gjorde och om ja va intresserad.

Självklart är jag det. Det är ett heltidsjobb och det är på dagtid. Vad mer kan man begära?

Självklart vill jag veta mer om jobbet och hur länge tjänsten kommer vara. De visste inte mycket mer än vad de sa till mej men de skulle återkomma så fort de fått all information.

Var inte heller säkert att de skulle bli något av de men de ville ändå ringa o kolla om ja va intresserad eftersom de tyckte att ja fungerade så bra när ja jobbade där. Att jag tog egna intiativ osv. Jättekul att höra. Särskilt roligt är de me tanke på att de va en annan som hade mitt jobb efter att ja slutade.

Tjänsten som eventuellt skulle startas va liknande den ja hade när ja jobbade där. Slutade där eftersom de inte kunde svara på hur länge ja skulle få vara kvar. De förlängde med 2 veckor i taget´+ att tjänsten skulle kunna flyttas till Sthlm o då hade de varit "Tack o Hej Anna" direkt. När ja blev erbjuden ett receptionistjobb tacka ja då ja till de istället. Dels för att ja visste att ja skulle få va kvar en viss tid, dels för att de va de ja va utbildad till.

Men nu när ja jobbar nätter så skiter ja i att ja e utbildad till de. Vill mycket hellre tillbaka nu..........

Hoppas Hoppas Hoppas

GREASE

Nu har ja tagit mej igenom 2 nätter av jobb. Tråkigt tråkigt.....
Söndasnatten gick otroligt långsamt eftersom Internet låg nere på hela stället. Inget bra på TV heller förutom en o annan skräckfilm o såna går inte o se när ja e helt ensam. Hade ja sett en skräckis så hade ja blivit livrädd vid minsta lilla ljud. Det blev o lusläsa aftonbladet o expressen + alla billagor. Blev lite förberedelser inför måndasnatten oxå då det alltid är mycket o göra i månadsskiftet; arkivering, inventering, statistikrapportering m.m. Så måndasnatten gick lite snabbare o så hade ju internet hoppat igång oxå. Ändå så kom ja mej inte för att göra alla uppdateringar o allt annat som ja hade tänkt göra i söndas. Får se om ja orkar fixa lite under dan!

Igår fyllde min köra bror år! 22 år gammal blev han. Eller ung. Beror på vad man föredrar.
Var ute hos föräldrarna igår o uppvaktade honom. Grillat o rostad potatis *mums* bjöds det på. Skönt o bli bjuden på mat. Sen blev det o fara direkt till jobbet därifrån.
Nån eld fick ja inte se, men de gör mej desamma egentligen. Har inget behov av det liksom. image2

I lördas var det dax att fara till LInköping me Annika. Det var verkligen efterlängtat o uppfyllde alla mina förväntningar. Skulle äta gott o sen gå på "Grease On Tour" på Cloetta Center.
Som vanligt va ja döstressad innan ja skulle iväg o hann knappt göra mej iordning. Får skylla mej själv då ja fstnade framför datorn. Blev o göra allt i raketfart för att hinna me spårvagnen ner till stationen. Självklart kom ja på på tåget at ja glömt o sätta på mej örhängen o ja känner mej otroligt handikappad när ja inte har några örhängen på mej. Hungrig som 17 var ja oxå, kom på mens ja höll på att göra mej iordning att ja glömt o äta lunch. Jättesmart!
Harrys fick ett ärofyllt besök av oss :) Åt deras hanburgare. Otroligt gott. Hade en väldigt uppmärksam servitrör. Väldigt trevligt på ett sätt men samtidigt väldigt jobbigt att bli påpassad hela tiden. Blir man aldrig nöjd? enter
Sen så knallade vi iväg till Cloetta Center för att se Grease. Hade verkligen sett fram emot det jättelänge. Vi fick otroligt bra platser, var helnöjd me dem!
Grease var helt underbart. Alla medverkande var så bra. Sångerna, skådespelarinsatserna, danserna. Var otroligt imponerad. Har inte sett nåt så bra på ja vet inte hur länge. Var verkligen värt varenda krona. Skulle så gärna se den en gång till. Och Måns, kan inte komma över hur otroligt duktig han är. Är rejält imponerad. Vad bra han sjunger o dansar! Blev helt fast vid den första tonen han tog. Sen när de körde första låten "Grease", SÅ BRA!
Om man ska säga nåt om helheten så var första akten något bättre än andra men i stort; SUPERBRA!  Otroligt kul att de skämtade till de om Måns karriär me Cara Mia & Let´s Dance :)
22.30 var föreställningen slut så självklart missa vi precis tåget o blev tvungna o vänta en hel timme på nästa men såhär i efterhand gjorde de ingenting. Kunde ta det lite lugnt ut från Arenan, gå på toa o göra sig iordning i lugn o ro. Försöka få en liten bild på Måns som signerade efter föreställningen (för vid det laget var vi superkära i Måns). Sen otroligt skönt att kunna gå i lugn o ro till stationen o tåget hem!

image3

Kl. 24 var vi tillbaka i vår älskade stad igen o då knalla vi bort till Palace. Kändes otroligt konstigt att stå helt nykter i kön bland alla onyktra människor. Kände det som om ja skulle få det otroligt tråkigt. Man tänker inte på samma sätt när man e nykter, stör sig otroligt mycket på alla runtomkring. När man fått i sig ett glas eller två så tänker man inte på det lika mycket. Men ja får tacka Måns o Grease för att ja va så otroligt glad o uppe i varv för ja kom snart i form. Svepte ett glas vin eller två eller tre o va helt plötsligt i toppform! De va inget ja räkna me när ja stog i kön!
Kvällen fortsatte på ett helt perfekt sätt. Träffa på en del gamla arbetskarater o klasskamrater. De e lite tråkigt på ett sätt när man gör det för då fastnar man me dem o pratar o missar alla nya människor som man kunde ha träffat............

image4 

Nu är det dax att se framåt o glömma allt som varit! Är otroligt sugen på o gå på musikal igen. Fick blodad tand! Vill gärna se Footloose i höst.

Längtar verkligen till sommaren nu. Ska bli så otroligt skönt me semester i sommar :) Även fast de bara är 2 veckor så ska de bli såååå skönt. Ska bara slappa ute i Arkösund o försöka få me mej nån o dra iväg en natt eller två nånstans. Skulle otroligt gärna dra iväg till Cypern igen! Skulle va så skönt o så skoj! Men det är en ekonomisk fråga tyvärr. Finns en massa annat som pengarna behöver läggas på, tyvärr.