Klippning a´la Marie

Ida har ja varit o klippt mej. Marie kunde klämma in mej :) Som vanligt så la ja mitt hår i hennes händer. Och nöjd blev ja. Känns lite ovanligt o ha så "kort" som de blev. Iof så är de min vanliga längd men eftersom ja inte klippt mej på över ett halvår så hade de blivit rätt så långt.
Efter klippet blev de en sväng ut till Maxiområdet. Ville ha en speciell ljusstake men den va slut :( Svängde in på Cubus som har öppnat i Maxihuset, 30% i hela butiken. Köpte en tröja o jeans men orka inte prova dem i butiken så imorn ska ja åka o lämna tebax.
Tog en alldeles för lpng sväng på stan me Annika oxå, köpte en "kofta", lila, att ja på julfesten. Blev rätt nöjd me den när ja kom hem. Har fortfarande klädproblem men vi får la se hur de går!
Nu ska ja ta mej nåt o äta innan folket kommer!


Freda :)

Igår va Marie över en sväng me Moa. Supertrevligt var det! Ses alldeles för sällan.
Imorn ska ja till Marie o klippa mej. Är verkligen på tiden att ja gör nåt me mitt hår. De har bara växt o växt i ett halvår.

På jobbet ida har ja vart trött o seg  hela dan men har ändå vart effektiv o fått de mesta gjort. Men som vanligt smäller de säkert till över helgen. Ont i huvet har ja oxå haft hela dan.

Freda nästa vecka är de julfest o sen kommer chefen förbi för ett löne/utvecklingssamtal med mig. Får se hur de går, bra hoppas jag.

Mitt lilla morgonprojekt går inget vidare. Får se hur de blir nästa vecka.

Nu ska ja ta helg!

Adventsljusstaken

Adventsljusstaken är uppsatt i fönstret på jobbet. Alla andra har satt upp o börjat tända sina så ja blev så avundsjuk så ja va tvungen o sätta upp min me, även om ja tycker att de e för tidigt. Först imorn hade ja tänkt börja me mitt pyntande på jobbet.
Min choklad-adventskalender e oxå uppsatt o på månda får ja ta första biten :)

Nu ska de jobbas igen!

Kläder

Köpte en poloklänning i höstas. Tyckte den satt perfekt i affären men när ja kom hem o prova den igen så såg den stor ut på. En storlek mindre hade dem inte heller när ja tänkte att ja skulle byte den. Behöll den istället i tänkte att så stor ser den inte ut. Men de gör den.... Nu har ja äntligen tvättat den o tänkte att den kanske krymper litegrann. Men de gjorde den inte. Nu funderar ja på om ja ska våga tvätta den i 40grader istället för 30 o va som kan hända. Krymper den lite eller ingenting alls eller blir den förstörd? Ja vet inte om ja ska våga göra de eller inte.

Ja funderar på om ja ska plocka ner mitt halvtaskiga hemmabiosystem o byta dvd till en me USBport istället. Ja vet inte. I-landsproblem eller vad?

Vill passa på o skriva ett litet grattis till Thina o Kristian som förlovat sej :) Grattis till er båda!

Narnia

Igår var de besitkning av bilen som gällde. Otroligt irriterad va ja efteråt. De blev ombesiktning. Pga en jävla lampa. Besiktningsgubben dumförklarade mej totalt för att ja va en tjej. Om det nu är en lampa som ja kan byta själv, varför inte låta mej åka hem o fixa den. Hade de varit en åtminstone lite vänlig en så hade de väl kunnat låte mej göra de, tydligen fick ja rena rama trafikposlisen till besiktningsgubbe. Otroligt att man oxå ska behöva betala 300 spänn för en besiktning på 5 min.

Blev ju lite sovmorgon iaf o kom iväg vid 16 igår oxå från jobbet. Måste verkligen lära mej o släppa mitt jobb o gå hem lite mer i tid. I veckan har ja stannat kvar alldeles för många gånger.
Fick iaf klart me lite semester i jul, 23/12, 2/1 & 5/1.  23/12 tar ja min lediga dag osm ingick i löneförhöjningen, så totalt använder ja bara 2 semesterdar, kan va skönt o ha några sparade till vären. Fick även ok på att ta flex den 5/12 när vi har julfest på jobbet. Så då går ja nog strax efter lunchen. Ja måste ju bli av me lite av all flex som ja har! Passa på o säga till "chefen" att ja vill ha ett lönesamtal oxå. De har gett mej så mycke mer att göra att ja tycker att ja e värd lite mer pengar. Tjänar alldeles för dåligt för de ja gör.

Började helgen me en filmkväll igår, kröp upp i soffan, tände lite ljus och åt god mat. Kycklingfile vitlökskroketter, otroligt god sås på hönsbuljong, creme fraiche o vitlök och lite sallad. Hyrde Narnia, Häxan o lejonet igår. Har velat se den ett bra tag men aldrig gjort de. Funderar på o ta Prins Caspian ida. Har för mej att Narnia gått som serie på nån jullovsmorgon när ja växte upp.
Annars så har ja fått för mej att ja vill se Twiligtht som går på bio nu. Tyvärr får ja nog inte me mej nån kompis på den. Ja gillar vampyrfilmer ja :) Funderar på om ja kanske ska läsa böckerna, tydligen så va de ungdomsböcker, men de går väl o läsa ändå va?
Apropå ungdomsböcker, eller kanske snarare serie i de här fallet. På måndag har 90210 premiär på tv400, ska nog ta o se de avsnittet för o se va de har gjort me gamla hederliga Beverly Hills ;)

Ikväll ska ja ut till mamma o pappa på mat. Skulle tydligen bli en smaskig sås på krossade tomater, paprika o lök. Så smarrig sås så. Spelar ingen roll va som serveras till för såsen e så god!!!

Ännu en lugn helg denna helg, är riktigt skönt. Ida tvättar o städar ja, eller iaf tvättar ;) städningen har inte gått lika bra! Soffan har lockat lite för mycke!

Nästa vecka va de tydligen förslag på förfest hos mej, de kan ja väl gå me på. Hade egentligen tänkt ta de lugnt fram till julfesten den 5e men men, de går aldrig som man planerar. Har däremot otroliga problem me vad ja ska ha på mej på julfesten. REDAN!!!!! De e ändå 2v kvar men har beslutsångest om ja ska ha klänningen ja köpt på mej eller inte. Vet inte om de blir för fint???



Bilden är frÅn Lindex Shop Onlinen 
http://www.lindex.se/

Ska ja ha den så måste ja hitta nån snygg kofta o ha till. Och sen skor. Skor har ja ju iof, men me tanke på vädret, för de kommer säkert o va lite kyligt så behövs de ett par snygga stövlar till. De har ja ju iof ;) men inga som passa till klänningen!  Har ja inte klänningen så måste de hitta nåt annat o ha på sej. Blir nog o planera in en dag på stan näste helg!

Nu e de dax o återvända till verkligheten o fortsätta me tvätten.


En sönda, ...

Hitta de här inlägget bland mina utkast, tydligen blev de aldrig upplagt i söndas!

En sönda, o ja e pigg o gla :) de va evigheter sen. Otroligt skönt att ja inte lät mej övertalas igår att följa med ut. Att ja stog på mej o gick direkt hem när ja gick av tåget igår. 
Jättetrevligt ställe vi va på igår. Saknar verkligen nåt sånt i Norrköping. Kul o träffa folket lite privat oxå!
Var iaf hemma vid halv 12 o satt framför tvn ett tag. Ida vakna ja vid halv 10, utvilad o dan. Nu lyssnar ja på Mamma Mia Soundtracket, vill verkligen se den igen. Ska önska mej den i julklapp, är en film som ja bara måste ha.
Gick hem från tåget igår, vill egentligen inte de. Men kändes onödigt o ta en taxi bara för att man varit ute o ätit. Och spårvagnen va de 10min väntan på o d¨visste ja inte inte ens om de gick nån buss när ja kom upp till stan. Så ja börja gå hemåt istället. Lite otäckt e de. I söndas morse vid halv6 tror ja va de ett våldtäktsöverfall just på den vägen som ja brukar gå hem när ja vart ute. Och de va typ den vägen ja gick hem igår. Ja som brukar gå hem ensam vid 4tiden på morgonen just den vägen oxå. Nu e de taxi hem som gäller om ja vart ute om ja går hem ensam. Vet ju aldrig vad som kan hända. Igår däremot blev de promenad.
Hälsade på Helen som ja jobbat ihop me på vägen, trevligt trevligt :) Som vanligt sa vi att vi måste ses, vi lyckas aldrig :)
Annika hade tydligen lånat "Vi hade iaf tur me vädret" av sin bror, ev blir de o se den me henne ida. Får se om hon hör av sig. När hon piggnat till från gårdagen. Bara för att ja sa nej igår så tror ja att en viss person va ute igår. De brukar vara så. Vet inte om ja vill träffa honom. Han e egentligen glömd för länge sen. Men känns inte som de funkar riktigt när vi setts ute. Inte som de gjorde förr. Men va han ute så får Annika rapportera allt till mej haha.
Ska ta o sätta igång me dagens uppgifter. Måste handla, hämta lite grejer i Lindö som ja glömt, o kolla upp bilen. Och säkert en hel del andra grejer som ja glömt!

Linköping

Ikväll bär de av mot Linköping, ut o äta me tjejerna på jobbet. Skoj! Är ett jättebra o roligt intiativ som de tagit tag i. Ser riktigt fram emot de, har bara lite klädbekymmer haha som alltid!
Borde sätta fart me o göra mej iordning, kl 17 går tåget om ja ska hinna fram i tid. Går däremot av redan i Linghem där Sandra hämtar upp mej så har vi sällskap till mötesplatsen! Tidiga kommer vi va iaf :) Förhoppningsvis :)
Lite kul o umgås me tjejerna på jobbet oxå, blir ju inte riktigt att man gör de på jobbet me olika arbetsuppgifter osv. En liten förberedelse till julfesten om några veckor, ser redan fram emot julmaten.

Igår blev de en sväng förbi stan på vägen hem, råkade köpa nya byxor. Sen en tur ut till maxiområdet innan ja skulle ut till föräldrarna. Köpte en stjärna o ha i fönstret nu till jul. Tror att den blir riktigt bra!


Finally Friday

Äntligen fredag :)

Lasagnen är beställd till lunchen.
Hemgång beräknas ske 15.00
En tur till EM möbler är inplanerad på em. Har sett en stjärna att ha i fönstret nu när det närmar sig advent- o jultider.
En stjärna me fot av ek vill jag ha till sovrummet.
Som vanligt när de e freda planerar ja o bjuda in mej till Lindö på en bit mat ikväll :)

Imorn ska ja till LInköping för o gå ut o äta me tjejerna på jobbet. E rejält nyfiken på stället vi ska till, verkar superbra.
Ett jättebra o roligt intiativ de har tagit oxå :)

Ida e de bara 3 veckor kvar till julfesten :)

Drömmar

Inatt drömde jag, självklart va de om jobbet, ska man inte ens komma ifrån det när man sover? De va kanske en mardröm!?
Somnade på bussen på vägen hit gjorde ja, rejält var de oxå. Var helt yrvaken när ja klev av bussen. Nu längtar ja bara efter att åka hem så att ja kan få en "sovtur" till.
Tårta ska vi tydligen bli bjudna på på frukosten oxå, de e Roines sista dag på jobbet så han hade tydligen me sej lite smaskigt till oss :)
Nu e de nog dax för mej o sätta fart me dagens arbete. För statistik över alla onsite-jobb denna vecka.

Utmaningen, 7 saker som ni kanske inte vet om mej



Här kommer utmaningen från
Åsa

Instruktioner:

Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana några personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

  • Ibland känner jag mig otroligt ensam. Jag är inte en jättesocial person som har kompisar till höger o vänster. Jag har istället en liten kompiskrets som ja trivs väldigt bra med. Det gör mej samtidigt väldigt begränsad. Jag önskar jag vore mer social o inte blyg som ja egentligen är. Att jag skulle ha lättare för att ta kontakt med folk.

  • Jag har lyckats ta 8a högskolepoäng av 20 i Historia A.

  • Jag är född på midsommardagen 1981, då brydde ja mej (troligtvis) inte om vilken dag ja ploppade ut på. Inte spelade de heller så stor roll om min födelsedag råkade hamna under midsommarhelgen när ja växte upp. Men nu, uppväxt o klar, är ja inte längre lika förtjust i det. Upplysningsvis så fyllde ja år på midsommarafton detta år.

  • När jag jobbade som nattreceptionist var jag beroende av att spela Bitch på Blip.se

  • Jag är tvberoende. Följer varje serie som går på tv, känns det som, alltid är det något. Onsdagar är däremot heliga, då ses det på Bonde Söker Fru & Greys Anatomy. Inget får komma i vägen för det!

  • Jag har ett humör som jag inte är särskilt stolt över. Har blivit bättre med åren på att behärska mej men nån gång då o då rinner bägaren över. Det är inte något jag är stolt över för när jag blir riktigt arg så blir ja riktigt arg o skriker åt vad som helst o är redo att kasta saker omkring mej. Sista ordet måste jag oxå bara ha.

  • Jag är otroligt hemmakär o familjen betyder otroligt mycket för mej. Samtidigt så önskar jag att jag tagit för mej mer i "unga år" o gjort mer saker. Kommit iväg mer hemifrån, rest, pluggat, åkt iväg o jobbat. Bara gjort nånting istället för att fastna i samma "ekorrhjul" som ja gjorde.


Jag utmanar Thina och Sandra



Dax för klippning

Ja måste verkligen göra nåt åt mitt hår. Senast ja klippte mej va nog i maj. De e över ett halvår sen.
Nu e de så långt o dant o utväxt att de inte går o göra nåt med det. De bara hänger där o viker sej utåt o gör som de vill.
Kortare ska det bli. Mörkbrunt ska det bli. Några slingor kanske.
Måste ta tag i mej själv o kolla me Marie om hon har tid. Måste bjuda hem henne nån dag oxå. Hon har fortfarande inte sett min lägenhet :)

Har blivit utmanad av Åsa på jobbet här på bloggen, ska försöka ta tag i det under dagen, annars vet man aldrig när det blir av ;)

Min vecka

Ännu en gång så tycks ja försvinna härifrån. Ja har helt enkelt  inte ork till att sätta på datorn när ja kommer hem från jobbet.
Ska försöka o sammanfatta min vecka lite kort.

Ja de gick ju åt helvete, allt försvän utom de första 3 raderna. Ja orkar verkligen inte skriva om allt igen så.....

De som kan tilläggas e att ja träffade Ingela som ja plugga me i Åtvidaberg på Bomullsfabriken igår. De va inte igår som ja såg henne.
Henrik Jonsson o Malin Bayard såg man oxå där! Haha vilken kändiswannabe ja blev nu o bara va tvungen o skriva om de i min blogg!

Kvällen hos Sandra igår va trevlig o skoj. Bomullsfabriken som sagt sedan. Ja hängde mest på dansgolvet me Camilla som ja hittade där. Trevligt värre!
Känner att ja behöver en lugn kväll snart, eller snarare helg! Får inte gå ut nu på ett tag!

Ida ska pappa firas, ska dit vid 17. Lite mat bjuds de på!

I måndas möblerades vardagsrummet om. Superbra blev de, fattar inte att ja inte gjort de tidigare!

Lite upplyst blev de men.... Nu ska ja försöka ta tag i den här bloggen igen!